210 - 677 22 22 · info@lifeclinicgroup.com

ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ


Επιστημονικός Συνεργάτης
Ψυχοπαιδαγωγική Σύμβουλος

 

Η Ελένη Καρακώστα σπούδασε ψυχολογία και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στην Ανακουφιστική Φροντίδα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Cardiff. Εργάζεται από το 1993 με παιδιά και οικογένειες ως Ψυχοπαιδαγωγικός και Σύμβουλος.  Στα πλαίσια της 20ετούς εμπειρίας της έχει εργασθεί ιδιωτικά αλλά και σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς με παιδιά που παρουσιάζουν μαθησιακές δυσκολίες, διάσπαση προσοχής και αυτισμό ενώ παράλληλα ως Οικογενειακή Σύμβουλος έχει καθοδηγήσει εκπαιδευτικούς και οικογένειες να διαχειριστούν τις προκλήσεις της καθημερινότητας της ανατροφής των παιδιών. ‘Έχει συμμετάσχει σε πολλαπλά επιστημονικά συνέδρια ως προσκεκλημένη ομιλήτρια και έχει προσφέρει πληθώρα εισηγήσεων, σε ιδιώτες και εταιρείες, πάνω στο σύνθετο και συναρπαστικό ρόλο του γονέα.  Το ενδιαφέρον της για την οικογένεια σε δυσκολία την ώθησε να ασχοληθεί ενεργά με τον χώρο της Ανακουφιστικής Φροντίδας (Palliative Care).  Συνεργάζεται με την Πρότυπη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία», και την «Μέριμνα», σαν εξωτερική συνεργάτης, σύμβουλος και ερευνήτρια πάνω σε θέματα που αφορούν ασθενείς (ενήλικες και παιδιά), με απειλητικά για την ζωή τους νοσήματα και τις οικογένειες τους.  Είναι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου (British Psychological Society) και Ψυχολόγων της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας

Είναι παντρεμένη και έχει δύο κόρες 21 και 7 χρονών. Τα τελευταία χρόνια ζει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ελλάδα κρατώντας ισορροπίες ανάμεσα στην επαγγελματική και προσωπική της ζωή, ενώ στηρίζει την οικογένεια της που ζει χώρια αλλά ποτέ και σε καμία περίπτωση χωριστά.

« Σε δύσκολους καιρούς που όλοι μας πλέουμε σε αχαρτογράφητα νερά η ευτυχία και η επιτυχία συχνά κρύβεται σε μικρούς προσωπικούς ιδιωτικούς άθλους, στην δύναμη της ψυχής που νικά, στον νόστο του Οδυσσέα που τον συντηρεί και τον οδηγεί – εν τέλει στην Ιθάκη του…»

X